Prettige kerst!!

Terug naar de Kerstmenu's 2001 van M@rlies

Kerstmenu 'Speciale'

Voorgerecht: Beenham-Olijfsalade op Poffertjes

Hoofdgerecht: Maaltijdsalade met kip en meloen

Bijgerecht: Groentepilav met kip

Nagerecht: Aardbeien vla-geflipt

 

Prettige kerstEen eenvoudig kerstmenu. Een feest op tafel en op de tong.
Je hoeft geen uitgebreide keukenprins of keukenprinses te zijn om dit menu op tafel te zetten.
En...... het is gewoon héérlijk
De aangegeven hoeveelheden in de recepten zijn voor 4 personen.

 

Beenham-olijfsalade op poffertjes

Wat heb je nodig:

Een zakje veldsla.
Een doosje cherrytomaatjes.
3 Eetlepels balsamicoazijn
Een pak kant-en-klaar poffertjes.
Een bakje Johma Oliviades salade Beenham-Olijf.

Hoe maak je het klaar:

Prettige kerstVerdeel de veldsla over vier borden. Was de cherrytomaatjes en snij deze in plakjes. Verdeel de plakjes over de veldsla op de borden. Sprenkel de azijn over de salades op de borden. Verwarm de poffertjes in de magnetron volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verdeel nu de beenhamsalade over de poffertjes. Verdeel vervolgens de poffertjes over de borden. Direct serveren.

 

Maaltijdsalade met kip en meloen

Wat heb je nodig:

2 grote galia meloenen
400 gram gemarineerde kipfilet
2 eetlepels olijfolie
4 eetlepels amandelschaafsel
1 rode paprika
2 zakjes veldsla
2 eetlepels citroensap
4 eetlepels yoghurtmayonaise
1 ½ eetlepel milde kerriepoeder
zout
versgemalen peper

Hoe maak je het klaar:

Prettige kerstMeloen halveren en pitten verwijderen. Met meloenbolletjes lepel zoveel mogelijk meloenbolletjes uit helften steken. Zorg er voor dat de schilhelften heel blijven. Meloenhelften omgekeerd laten uitlekken.

Kip in blokjes snijden. In pan olie verhitten en kip in ca. 5 minuten gaar bakken. Regelmatig omscheppen. Intussen in droge koekenpan amandelschaafsel goudbruin roosteren. Paprika wassen, schoonmaken en in kleine blokjes snijden.

In een kom veldsla en citroensap door elkaar scheppen. In kommetje mayonaise en kerriepoeder door elkaar roeren. Op smaak brengen met zout, peper en enkele druppels citroensap. Meloenbolletjes, kip en paprika door veldsla scheppen. Salade in meloenhelften scheppen. De rest van de salade kun je in een schapa scheppen en op tafel zetten. De Kerriesaus erop schellen en tenslotte bestrooien met amandelschaafsel.

 

Groentepilav met kip

Wat heb je nodig:

3 eetlepels olie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 rode Spaanse peper, in reepjes
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel kaneelpoeder
een mespintje kruidnagelpoeder
150 gram kipreepjes
200 gram basmati rijst
1 rode ui, grof gehakt
1 winterwortel, in blokjes
1 courgette, in blokjes
30 gram santenpoeder
4 dl kippenbouillon van een tablet
versgemalen peper, zout

Hoe maak je het klaar:

Prettige kerstVerwarm de oven voor op 175 graden. Verhit de olie in een braadpan zonder kunststof handvatten en fruit hierin de knoflook en peper zachtjes 3 minuten. Roer het gember-, kaneel-, en kruidnagelpoeder, eventueel de kardemom, de kip en de rijst er door. Verwarm de rijst al omscheppend tot de korrels rondom glanzen. Schep de ui, de wortel, de courgette en de santen erdoor. Voeg de bouillon en naar smaak peper en zout toe. Leg het deksel op de pan en zet de pan in de oven of doe het vlees over in een kleine braadslede en dek deze goed af met aluminiumfolie. Laat de pilav in ca. 25 minuten gaar worden.

 

Aardbeien Vla-geflipt

Wat heb je nodig:

Een blikje aardbeien op lichte siroop.
Een halve liter Vanillevla
Een halve liter magere aardbeienyoghurt
Chocoladevlokken

Hoe maak je het klaar:

Prettige kerstAardbeien afgieten en 8 eetlepels siroop opvangen.

In vier hoge glazen achtereenvolgens vla, aardbeien, laag yoghurt en siroop schenken.

Garneren met chocoladevlokken. En klaar is de vla geflipt.

 

Klik hier om het menu af te drukken
Menu afdrukken

Prettige kerst!!

(c) 2001 Punaise.com en M@rlies