Prettige kerst!!

Terug naar de Kerstmenu's 2001 van M@rlies

Kerstmenu 'Fantastique'

Voorgerecht: Gevulde tomaten met geitenkaas

Hoofdgerecht: Paddestoelenragout

Bijgerecht: Komkommersalade met pinda-limoen dressing

Nagerecht: Een frisse perzik milkshake

 

Prettige kerstEen echt vegetarisch kerstmenu. Niet alleen voor mensen die bewust zonder vlees willen leven, maar óók voor mensen die gewoon van héérlijk eten houden.

De aangegeven hoeveelheden in de recepten zijn voor 4 personen.

 

Gevulde tomaten met geitenkaas

Wat heb je nodig:

4 grote vleestomaten
zout, peper
150 gram milde geitenkaas (Chevagne)
50 gram olijven zonder pit.
1 zakje rucola
1 eetlepel azijn.
2 eetlepels olijfolie.

Hoe maak je het klaar:

Prettige kerstTomaten wassen en kapje van onderkant van tomaten af snijden. Kapjes in kleine stukjes snijden. Tomaten met theelepel uithollen en aan binnenkant bestrooien met zout. Kaas ontkorsten en in kleine stukjes snijden. Olijven grof hakken. Rucola in kleine stukjes snijden.

Dressing kloppen van azijn, olie, zout en peper. Kaas, stukjes tomaat, olijven en rucola mengen met dressing. Tomaten vullen met de salade.

 

Paddestoelenragout

Wat heb je nodig:

een ui
een half zakje verse peterselie
een bakje kastagnechampignons (250 gram)
een bakje paddestoelenmelange (200 gram)
25 gram boter of margarine.
Versgemalen peper.
Een halve kruidenbouillontablet
1 dl halfdroge witte wijn.
Een bekertje crème fraîche (2dl)

Hoe maak je het klaar:

Prettige kerst

Ui pellen en heel fijn snipperen. Peterselie fijn knippen. Paddestoelen schoonvegen met keukenpapier en in stukjes snijden.

In de wok boter verhitten. Paddestoelen in ca 2 minuten op een hoog vuur roerbakken. De Ui ongeveer 1 minuut meebakken. Op een laag vuur de peterselie kort meebakken. Peper erboven malen. Bouilliontablet erboven verkruimelen. Wijn toevoegen en aan de kook brengen. Crème Fraîche erdoor roeren. Ragout ca 1 minuut zachtjes laten sudderen en bouillontablet laten oplossen. Serveren met rijst en broccoli.

 

Komkommersalade met pinda-limoendressing

Wat heb je nodig:

2 limoenen.
Een rode peper
Twee eetlepels bruine basterdsuiker
Een eetlepel lichte sojasaus (amoy)
4 eetlepels ongezouten pinda’s
1 komkommer
2 bosuitjes
een zakje veldsla (75 gr)
een zakje verse koriander (15g)

Hoe maak je het klaar:

Prettige kerstVoorbereiding: 1 limoen schoonboenen en raspen. Beide limoenen uitpersen. Peper wassen, halveren, zaadjes verwijderen en peper in reepjes snijden. In kom limoensap, rasp, suiker, peper en sojasaus met 3 eetlepels water tot dressing roeren. Pinda’s fijnhakken en door dressing roeren. Komkommer schillen, halveren en met een lepel de zaadjes er uit schrapen.

Komkommerhelften in dunne plakken snijden. Bosuitjes schoonmaken, wassen en in lengte in dunne reepjes snijden.

Bereiding: Veldsla over platte schaal verdelen, komkommerplakken erop leggen. Bosuireepjes en koriander erover strooien. Dressing erover scheppen.

Lekker bij curry en met rijst.

 

Een frisse Perzik milkshake

Wat heb je nodig:

Een blik halve perzikken op siroop.
Een halve liter vanilleroomijs
250 ml volle melk

Hoe maak je het klaar:

Prettige kerstLaat de perzikken uitlekken Vang het sap op. Doe de perzikken in de keukenmachine, of pureer ze met de staafmixer.
Voeg het ijs en de melk toe en roer het geheel schuimig. Op smaak maken met ongeveer 100ml perziksiroop.
Milkshake overschenken in vier grote glazen. Serveren met rietjes.

 

 

Klik hier om het menu af te drukken
Menu afdrukken

Prettige kerst!!

(c) 2001 Punaise.com en M@rlies