Top : Rijst : Risotto

Basisrecepten van M@rlies: Rijst : Risotto

| Home | Aanmelden recept | Wijzigen | Nieuwe links | Populair | Top recepten | Verras me! | Zoeken |

Basisrecept/info:

Bereiding: Fruit op een niet te hoog vuur 1 gehakte grote ui en een fijngesnede knoflookteen in 40 gram margarine. Blijf steeds goed roeren tot alles goudbruin is.
Roer hier 25 gram (geen snelkook) rijst door en bak de krijst enkele minuten op een matig vuur totdat de korrels er glazig uitzien.
Giet er vervolgens onder goed roeren, scheutje voor scheutje 0,75 l bouillon bij.
Draai het vuur hoger en laat de rijst al roerend even koken tot de bouillon enigszins door de rijst wordt opgenomen. Deksel op de pan en draai het vuur laag. ca 30 minuten laten pruttelen. De risotto mag niet te droog worden, maar moet vochtig blijven.
Tot slot nog een klontje margarine er doorheen roeren.

Gerelateerde recepten en/of sites:

Snel zoeken naar culinaire hoogstandjes:

Klik hier voor Recepten met Rijst/Risotto op de site van Snelklaar.nl
Klik hier voor Recepten met Rijst/Risotto op de site van Culinair Kookboek
Klik hier voor Recepten met Rijst/Risotto op de site van What's Cooking doc?

Zoeken

Aangepast zoeken

Geen zin om te koken?

Rest.nl vindt elk restaurant  Trefwoord of Plaatsnaam:

Zoeken:

punaise.com

Laatste update: 24-Oct-2009 - 22:56:47
Links Engine 2.0 By: Gossamer Threads Inc.
© 2001-2009 Punaise.com
Kijk ook eens op Stad Kampen