Top : Vis : Mosselen koken

Basisrecepten van M@rlies: Vis : Mosselen koken

| Home | Aanmelden recept | Wijzigen | Nieuwe links | Populair | Top recepten | Verras me! | Zoeken |

Basisrecept/info:

Voorbereiding: Was en borstel 4 kilo mosselen enkele malen in ruim koud water.
Koken: Zet de mosselen op met 2dl droge witte wijn, een in ringen gesneden prei en een half bosje gehakte peterselie en selderij. Breng ze op een matig vuur langzaam aan de kook en laat ze met het deksel in de pan onder regelmatig omschudden in ca 5 minuten gaar worden. De mosselen moeten dan open staan. Schep de mosselen uit de pan in een schaal. Onmiddelijk serveren.
Tip: Je kunt de mosselen tijdens het eten dopen in een sausje gemaakt van van 1 eetlepel mosterd, 1/2 eetlepel wijnazijn en 1/4 liter kookvocht, afgemaakt met een scheut room.

Gerelateerde recepten en/of sites:

Zoeken

Aangepast zoeken

Geen zin om te koken?

Rest.nl vindt elk restaurant  Trefwoord of Plaatsnaam:

Zoeken:

punaise.com

Laatste update: 24-Oct-2009 - 22:56:47
Links Engine 2.0 By: Gossamer Threads Inc.
© 2001-2009 Punaise.com
Kijk ook eens op Stad Kampen