Top : Vis : Vis pocheren

Basisrecepten van M@rlies: Vis : Vis pocheren

| Home | Aanmelden recept | Wijzigen | Nieuwe links | Populair | Top recepten | Verras me! | Zoeken |

Basisrecept/info:

Pocheren is gaar laten worden in vocht dat net niet kookt. Het voorkomt dat vis uit elkaar valt.
Voorbereiding: Breng een halve liter water, een glas droge witte wijn of een scheutje azijn, een ui aan ringen, 2 worteltjes in plakjes, een schijfje citroen, drie takjes petersepie, een snufje tijm, een half laurierblad, zout en een paar peperkorrels even aan de kook. Laat dit op een laag vuur ca 30 min. trekken.
bereiding: Breng het geheel tegen de kook aan, maar laat het niet koken. Leg hierin 800 gram vis (bv kabeljauw, zeewolf, tarbot, schelvis of een hele poon of forel) en zorg dat de vis ruim door het vocht bedekt is. Laat de vis ongeveen 15 minuten gaar worden. Haal de vis met een schuimspaan uit het vocht. Maak van het vocht een saus of soep.

Gerelateerde recepten en/of sites:

Snel zoeken naar culinaire hoogstandjes:

Klik hier voor Recepten met Vis/Vis_pocheren op de site van Snelklaar.nl
Klik hier voor Recepten met Vis/Vis_pocheren op de site van Culinair Kookboek
Klik hier voor Recepten met Vis/Vis_pocheren op de site van What's Cooking doc?

Zoeken

Aangepast zoeken

Geen zin om te koken?

Rest.nl vindt elk restaurant  Trefwoord of Plaatsnaam:

Zoeken:

punaise.com

Laatste update: 24-Oct-2009 - 22:56:47
Links Engine 2.0 By: Gossamer Threads Inc.
© 2001-2009 Punaise.com
Kijk ook eens op Stad Kampen